Document

Klimaatbestendig VogeldorpDocument

Geef aan waar u graag een melding wilt maken


Onderwerp
Geef aan op de kaart waar u precies een melding wilt maken.
Door op de onderstaande kaart te klikken, geeft u 1 locatie aan waar u graag een melding van wilt maken. U kunt in- en uitzoomen op de kaart en één locatie aangeven met een markering (door op de plek te klikken).

Onder welke categorie valt uw melding

Omschrijving
email adres (Wordt niet gepubliceerd)
Aanvullende contactgegevens (Wordt niet gepubliceerd)

Let op!

Wilt u een reperatie verzoek doen?

VvE-lid

Bent u VvE-lid en wilt u online een reparatieverzoek doen? Klik op de knop om in te loggen met uw TWINQ account.

Huurder van de Key

Bent u huurder van de Key en wilt u online een reparatieverzoek doen?

Document

Nieuws / Updates

Onder dit kopje zullen wij geregeld nieuwe updates en ander relevant nieuws plaatsen. Houdt daarom de website goed in de gaten zodat je altijd op de hoogte bent.


Buro Regen en Water is hard aan het werk met het project Vogeldorp. Deze wijk in Amsterdam-Noord heeft na de nodige renovaties erg veel last van overtollig regenwater. Voor ons een uitgelezen kans om eens te onderzoeken waar dit water precies stroomt, waar het water kan infiltreren en met welke grondsoort we hier te maken hebben.

We zijn hiervoor op veldwerk geweest. We hebben de benodigde gegevens verzameld en kunnen nu aan de slag met het bedenken van een duurzame oplossing. Zo kunnen de bewoners van Vogeldorp weer optimaal genieten van de mooie binnentuinen.

Veldwerk Vogeldorp 1 Veldwerk Vogeldorp 2


Vanaf vandaag staat de website live. Op deze pagina proberen we alle informatie te vergaren rondom water problematiek in Vogeldorp. Je kan op deze pagina aangeven waar je hinder ondervindt van water, een discussie starten over een water gerelateerd onderwerp en de rainproof oplossingen die je eventueel zelf zou kunnen toepassen doornemen. Via dit kopje nieuws en updates proberen we elkaar zo veel mogelijk op de hoogte te houden. Mochten en vragen op opmkeringen zijn, laat het ons weten.


Op woensdag 1 september zullen we een avond organiseren om samen met de bewoners van Vogeldorp de Rainproof oplossingen door te nemen. Tijdens deze avond zullen we voorbeelden geven van Rainproof oplossingen die door alle bewoners zelf kunnen worden toegepast. Wil je deze avond niet missen. Klik dan op onderstaande afbeeldingen en zet de afspraak in je agenda.Op woendag 29 september om 19:30 zullen we een eindpresentatie geven in Vogeldorp. Hierin zullen al onze bevindingen worden gedeeld en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Wij zouden het leuk vinden als daar zoveel mogelijk bewoners bij kunnen zijn. Klik daarom op de knop hieronder zodat ook eindpresentatie in de agenda staat.


Document

Discussiebord

Via onderstaande discussiebord kan je een probleem aankaarten. Het idee is dat we elkaar helpen met het verhelpen van wateroverlast. Je kan een nieuw onderwerp aankaarten, een vraag stellen of op elkaar reageren door op een onderwerp te klikken. Mochten er dingen onduidelijk zijn kan je altijd contact met ons opnemen via de pop-up rechts onder in het scherm.

Home Forums Vogeldorp

2 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
2 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Nieuw onderwerp in “Vogeldorp”
Mijn informatie:


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Document

Kom in actie


Tegels eruit, groen erin

Minder tegels in de stad heeft veel voordelen. Als regenwater op beplante grond valt in plaats van op tegels, gaat het direct de grond in en hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden. Dit helpt wateroverlast te eperken bij extreme regenbuien.

Lees meer

Reliëf in de tuin

Met hoogteverschillen in de tuin kan regenwater afstromen naar een plek waar het geen kwaad kan en waar het regenwater beter verwerkt kan worden. Zo blijven de hoger gelegen delen van de tuin droger bij een extreme regenbui.

Lees meer

Gezonde bodem

Een gezonde bodem is belangrijk om de voordelen van vergroening te benutten. Zonder een gezonde bodem kan het groen niet floreren, wordt er minder water vastgehouden door planten en in de grond, en zakt het regenwater minder makkelijk weg in de bodem. Dit kan wateroverlast veroorzaken, zelfs in een groene tuin.

Lees meer

Beperk vochtverlies bodem

Een gezonde bodem neemt vocht op en houdt dat tijdelijk vast. Tijdens langere, droge periodes kan er vochtverlies optreden. Door het creëren van een gezonde bodem kan het vochtverlies beperkt worden.

Lees meer
Document

Deel het met je buurtgenoten

Counter
DelenDocument

Financiering Rainproof onderzoek

Document

Mede mogelijk gemaakt